Ruth Ranberg: ”Jag tycker om varje årstid, varje årstid har något speciellt”. Foto Grit Martin

 

Den 6–12 juli 2021 arrangerar Top of Arjeplog en speciell Vandrarvecka. Vi har olika vandringar med tema.
Passa på att pröva yoga med Ruth Ranberg!

 

Här berättar Ruth Ranberg om vad du kan följa med på 6/7, 9/7, 10/7 och 11/7:
”Det sägs att efter enbart 20 minuter av att uppleva naturen med alla sina sinnen så uppstår ett välmående. Min upplevelse är att jag kan gå ut i nedstämdhet, lyfta blicken, se, lukta och höra och känna att nedstämdhet byts ut av en förundran och glädje med nya tankar och massor av idéer. Och jag är alldeles säker på att jag inte är ensam om min upplevelse. Jag är övertygad om att forskningen har rätt när man säger att naturen ger oss återhämtning på ett alldeles speciellt sätt. Natur och rörelse i en medveten symbios är att ge kropp och själ en rejäl boost. Naturen bara finns där som en mjuk famn som vill omfamna oss med färg, sommarljus, dofter och ljud. Vi går långsamt och medvetet fram på stigen uppför berget med alla våra sinnen som får vara extra mottagliga för vad som naturen visar oss. På toppen av berget gör vi enkla yogaövningar som inspirerats av yinyoga och Qigong. Vi fikar (egen medhavd fika) och reflekterar över vandringen tillsammans. Viktigast av allt att bara vara i naturen utan krav och prestation. Bara vara och uppleva naturens underverk som finns så nära och så grönskande och så inbjudande under sommarens ljusa månader.
Varmt välkomna att vandra med mig! Ruth Ranberg

Toppmål, datum och starttider:
Áhkális tisdag 6 juli kl 18
Måffe fredag 9 juli kl 18
Veälbmábuovđđa lördag 10 juli kl 9:30
Öberget söndag 11 juli kl 12

Tid? Det får ta den tid som behövs.

Utflyktsguider: Jag rekommenderar er att läsa utflyktsguiderna på Arjeplogs kommuns hemsida. De förklarar så bra var vi startar och annan bra information finns med. Och har ni frågor är det bara att höra av sig till mig.
Utflyktsguider – Arjeplogs kommun

Anmälan: Tycker du att dessa vandringar och någon av topparna låter spännande – anmäl dig till mig via telefon, sms, mejl eller messenger. Tel 070-355 30 77 Facebook: Hälsa på Arjeplogsvis eller Ruth Ranberg
Mejl: info@ruthranberg.se
Ta med: Kläder efter väder. Myggmedel, vatten och eget fika. Ta gärna med ett litet sittunderlag. Är det torrt väder så tar man sig fram med gymnastikskor på alla toppar.
Pris: Kort Top of Arjeplog sommar 2021 för 250 kr. Kortet är gratis för alla som är 18 år och yngre. Vid varje guidad tur / pass tillkommer 200 kr. 12 år och yngre gratis (i sällskap med betalande vuxen). Top of Arjeplog-kortet kan köpas på Turistinformationen / Silvermuseet och på Granns Järn & Bygg i Arjeplog. Det kan också betalas via Swish på plats innan vandringen startar: Swish 123 345 35 94 (Midsummer).

Motto: ”Vandra tillsammans – håll avstånd”. Vi följer Folkhälsomyndigheternas rekommendationer.
Det innebär bland annat att du får ta dig själv till startplatsen. Är du osäker på var vi startar så hör av dig eller läs utflyktsguiderna. Jag kommer att sätta upp en lapp vid startplatsen, TOPPYOGA.
Läs mer här också: https://ruthranberg.se/classes/index.html

 

Varmt välkomna!

 

 

Top of Arjeplog: Vandrarvecka 6-12 juli 2021

30 juli–1 augusti 2021: Topphelg på Kraja – vandra med oss

Lördag 10 juli 2021: Följ med till Gájssienjuönnie i Laisdalen

Karta & toppar 2021