Nytt kort – start 7 juni 2024. Finns att köpa fr o m 1 juni.

Top of Jäckvik / Jäggeluaktta pågår 7 juni–30 september 2024. Kortet kan köpas på Silvermuseet, Arjeplog, ICA Nära Jäckvik för 200 kr eller via Swish 123 500 94 10 (Midsommarviken AB) för 220 kr (porto ingår).
Uppgiften går ut på att besöka de toppar som anges på kortet. Senast den 2 oktober 2024 ska kortet lämnas in (eller skicka in som kopia) med notering om vilka toppar som man bestigit. Alla som besökt och antecknat minst fem toppar deltar i utlottning av priser. Här ingår bland annat tre presentkort till ett värde av 500 kr/st ställda på företag i Jäckvik. Resultatet anslås i Arjeplog och Jäckvik, på denna hemsida och Facebook-grupp. Prisutdelningen i början av oktober.
Inte minst har idén med ett Jäckviks-kort kommit upp i anslutning till Bok & Vandring som arrangeras 18-21 juli 2024.
I en vår Facebook-grupp går det också att få information.
Självklart utgår vi från att ingen fuskar i vår sommartävling och uppför sig väl i skog och mark. Lycka till – ha en fin sommar!

Gemensam tur! Fredag den 7 juni kl. 18 Gidákvárátj 698 m ö.h.
Samling vid parkeringen Kungsleden. Ta med fika. Kostnad: Köp ett kort 200 kr. Samma pris för alla. Kortet ger vinstchanser & service!
Den här första turen går alltså till Gidákváratj som det står på kartan. Men toppen är också omnämnd som Åskberget, vilket anges i ortnamnsregistret 1941. ”Blixten har slagit ned här”, skriver Sigvard Wallström. Namnet ”Kedak”, som han också anger, skrivs även Gédak samma år. 


Se bilder här:
https://jackviks.blogg.se/2020/september/en-tur-runt-berget.html

Vy från Åskberget. Foto Ida-Maria Westerlund

Tio toppar runt om Jäckvik. Klicka på bilden och se den närmare. Använd Lantmäteriets karta och lägg upp din rutt: https://minkarta.lantmateriet.se/

Sträcka ca 6 km. Underlag Lantmäteriet 2024.