Topptur vid Piteälven. Foto Maria Söderberg

För dig som är yngre: Vandringar med Leader Lappland / ABF Norr / Top of Arjeplog sommaren 2020

Fredag 5 juni
Naturvandring med Meja Aheinen Vesterlund till toppen av Veälbmábuovđđa. Start kl. 17 vid stigens början. Ta med eget fika. Ingen avgift för dig som är 18 år eller yngre. Ingen föranmälan.

Fredag 12 juni
Naturvandring med familjen Blomgren till toppen av Gibdnotjåhkkå. Start kl. 17.
Samling vid stigen start nära Stenudden. Skylt finns. https://topofarjeplog.org/2020/06/fredag-12-juni-2020-vandra-med-familjen-blomgren-till-toppen-av-gibdnotjahkka/

Lördag 13 juni
Framflyttat, nytt datum kommer. För 15 år och yngre – Marcus Bove som berättar om överlevnadstips på Ahkális. Föranmälan. Ingen kostnad. Samling vid informationstavlan, stigens början Bukt. Vi sänder ut utrustningslista.
https://topofarjeplog.org/2020/03/top-of-arjeplog-for-dig-under-15-ar-valkommen-vandra-till-toppen-av-ahkalis-och/

Tisdag 16 juni
Framflyttat, nytt datum kommer. För dig 15 år och yngre – Marcus Bove med Base Camp på Veälbmábuovđđa med övernattning. Föranmälan. Ingen kostnad. Samling vid informationstavlan, stigens början. Vi sänder ut utrustningslista.
https://topofarjeplog.org/2020/03/top-of-arjeplog-for-dig-under-15-ar-valkommen-vandra-till-toppen-av-ahkalis-och/

Midsommardagen / lördag 20 juni
Ássjátj – historisk tur med Maria Söderberg. Start kl. 14. Ingen avgift för dig som är 18 år eller yngre. Lugnt tempo. Startpunkt: Precis där vägen till Muossjetjålbme startar, innan rengärdet. Längd: 6 km. Ingen föranmälan.

Lördag 11 juli
För dig under 15 år och yngre –  Naturvandring med Meja Aheinen Vesterlund till toppen av Lájsovárre / Laisviksberget. Statpunkt: Vid stigen början Södra Laisvik. Längd: Ca 3 km.

Söndag 19 juli
Historisk tur med Maria Söderberg till Själbmátjåkhhå vid gränsen, samling Guoledisjávrre kl. 10. Ingen avgift för dig som är 18 år eller yngre. Startpunkt vid parkeringen Guoledis. Längd: 10 km. Vi går i lugnt tempo.

 

Självklart har vi Covid-19-anpassat våra vandringar med en första introduktion. Vi är noga med att visserligen vandra tillsammans, men hålla avstånd. Vi har ingen samåkning i sommar och vi tar med eget fika. Varje utflykt börjar med en kort men tydlig genomgång om våra uppföranderegler. Vi är rädda om varandra, förstås! 

 

Presentation av guider: 

Meja Aheinen Vesterlund. Foto Maria Söderberg


Meja Aheinen Vesterlund, 21 år, Jutis i Arjeplogs kommun. Studerar på vintern i Edinburgh i Skottland. Van vandrare i Top of Arjeplog.

Marcus Bove som pendlar mellan Stockholmsområdet och Arjeplogsfjällen. Foto Maria Söderberg

Marcus Bove har en bakgrund inom försvaret som kapten och underrättelseofficer. Han har en gedigen och omfattande ledarskapsutbildning och pedagogisk utbildning samt ett antal år av praktisk erfarenhet med utbildning av värnpliktiga och befälselever.
Bostadsort: Arjeplog och Stockholm.

Toppen av Ribrebuovdda 806 m ö.h. I bakgrunden Sädvvájávrre. Foto © André Karlberg

Maria Söderberg är skribent och studerar till magisterexamen i historia vid Stockholms universitet. Från Arjeplog. Var med och drog igång Top of Arjeplog. Koordinator för projekt med Leader Lappland / ABF Norr.