Kommer till Top of Arjeplog. Njutvandrarna Lotta Byqvist och Amelia Adamo deltar på vandring och seminarium på Hornavan Hotell den 7–8 juni 2019. Deras föredrag är den 7 juni kl. 19. Foto Marianne Brandt

  • 10 februari 2019

”Den lite mer lyxiga och bekväma
dagsvandringen är en jättetrend”.

Hon vill inte vandra för att späka sig. Skavsår, myggbett och vakuumförpackad mat vill hon inte veta av. Amelia Adamo har hittat ett sätt att njuta av vandring. Temat blev också till en bok tillsammans med vännen Lotta Byqvist, journalist och kommunikatör. Boken beskriver  vandringar i Sverige och Europa.
– Nu har vi hittat ett nytt sätt att vandra och det till en trerätters middag och gärna med
en kunnig guide. Den lite mer lyxiga och bekväma dagsvandringen är en jättetrend, berättar Amelia Adamo inför resan till Arjeplog.
– Det ska så roligt att få besöka denna för mig ganska okända plats.
Amelia Adamo omtalas som tidningsdrottning och har fått två Stora Journalistpriset och S:t Eriksmedaljen. Hon har skapat tre framgångsrika livsstilstidningar för kvinnor, Amelia, Tara och M-magasin.
Under besöket i Arjeplogs kommun blir det första dagen vandring på Vuordnátj vid Hornavan. Det blir en vandring upp till toppen som tar ungefär en timme.
Amelia Adamo och Lotta Byqvist kommer mot aftonen att dela med sig av sina tips och om vad som ”händer i kroppen, knoppen och
själen”  när man vandrar. Evenemanget är öppet för alla.

Av Maria Söderberg