Njut av höstens färger i Arjeplogsfjällen!

 

Mikael Berglund är författare, bor i Umeå och är en van vandrare. Läs mer här! https://www.omnejden.se/
Foto Maria Söderberg

 

 

Välkommen till helg med vandring i gränsområdet mot Norge. Vi utgår från Sandvikens fjällgård och Vuoggatjålme. Vår buss, som avgår från Skellefteå, tar oss till lämpliga startpunkter. Här erbjuds du bo bekvämt i egen stuga eller i delad stuga med andra. Vi laddar fredagkväll den 8 september kl. 20 med grillat. Vi är fler än minst två guider (Mikael Berglund, Maria Söderberg) och du kan välja att gå med någon av oss eller på egen hand. Vi berättar om områdets historia, floran och litteratur i lämpliga doser.
Avresa fredag 8/9 kl. 12 från Skellefteå. Behöver du hoppa på efter vägen? Helt OK.
Den första turen upp till toppen av Stiephaltjåhkkå vid Polcirkeln 686 m ö.h. blir kl. 18 samma kväll. Här bjuds vi på grillat. Vandringens dag 2023 är 9 september. Det firar vi förstås! Den här dagen blir det två alternativ beroende på väder: Skärrim 1 245 m ö.h. eller Nuorttabuovdda 805 m ö.h. Både fjällen ligger vid gränsen.
Söndag morgon har vi flera alternativ, men det blir en kortare tur på max 4 tim. Sedan är det dags resa hem. När det gäller pris och antal platser återkommer vi. Vi återkommer om priser. Man kan välja att delta på en eller flera turer.
Arr Top of Arjeplog

Ripbär målar sluttningen fläckvis mörkröd. Foto Maria Söderberg

Information: Maria Söderberg 070 3500555

Boende
Vuoggatjålme:
https://vuoggatjalme.se/
Sandvikens fjällgård:
https://www.facebook.com/SandvikensFjallgardAB

 

Själbmatjåhkkå 20 september 2018. Foto Maria Söderberg

Om Mikael Berglunds debutbok: ”Förr, då vildrenarna vandrade i mängd i skogarna, föddes en gång en flicka på fel plats. Den flickan hette Judit. När Judit slutat att vara barn rymde hon från sin by vid havet upp till fjället, dit hon hörde. (…) Två män, en främling och en bekant, följer hennes rörelser – ibland på håll, ibland alldeles för nära. Förföljare eller beskyddare? Men ingen kommer henne inpå livet, inte ens hennes egna barn. Hon hör inte hur de ropar förrän de tystnat. Mikael Berglunds säregna debut är skriven på ett språk lika vackert och kargt som landskapet hans huvudperson bebor.”

 

 

 

 

Söndag 16 juli 2023: Vandring till grottorna väster om Mierkenes

Midsommardagen 24 juni 2023: Vandring Ávnasvárrie 625 m ö.h. vid Uddjaure

Söndag 6 augusti 2023: Guidad visning i Nasafjäll