På väg till Mávas. Foto Maria Söderberg

Arctic Circle Race Long 27 km äger rum den 27 juni 2020:
Vill Du vandra i lugnt tempo till Mávasjávrre dagen innan? Vi utlovar en fin fjällvandring. Antingen springer du i loppet nästa dag, stannar och hejar på de som startar eller kanske väljer att ta helikopter tillbaka?

 

Loppet går av stapeln 27 juni kl. 12. Flyg erbjuds till starten som är i närheten av sjön Mávasjávrre södra strand. Därifrån springer du 27 km till mål vid Guoledis, en parkering vi Silvervägens högsta punkt. Målområdet vid området Guoledis är både utgångspunkt för flygning ut och målgång. Loppet följer till största del vandringsleden och väl markerad. Startavgift inklusive helikoptertransfer 1800:–.

Vill Du vandra till startplatsen vid Mávasjávrre? Utan packning? Se och njuta litet extra av fjällområdet? Inför Arctic Circle Race LONG lördag 27 juni augusti 2020 erbjuder vi gemensam vandring till start. Sträckan är 27 km.
Start och målgång är vid Silvervägen och Guoledis parkeringsplats. Det är ingen strapatsrik sträcka, men man måste ha bra grundkondition och viss fjällvana för att komma fram under en dag. Inte minst behövs det bra skor som inte ger skavsår, men det är ju förstås självklart! Vi vandrar i ett lugnt tempo. 
Räkna med inslag av snö här och där. Ryggsäck kan skickas med helikopter som åker dit dagen med tält och mat. Din packning måste dock finns tillgänglig kvällen innan. Vandringsstart kl. 7.30 fredag den 26 juni. Middag serveras på kvällen när vi beräknar vara framme ca kl. 19–21. Det här med tiden är förstås osäkert, det beror ju på hur många pauser vi tar, vilken hastighet vi håller. Ta med eget fika och / eller lunch under vandring. Friskt, gott vatten har vi hela vägen! 

Detta ingår i vårt paketpris 800 kr inkl. moms:
•  Vandring med guide till Mávasjávrre. Information om växtlighet och historia i lagoma doser.
•  Packning kan vid önskemål flygas ut inför kvällen.
•  Middag (grillad renstek alt. älgkalv, matig bönsallad, ostsallad och kaffe/te/blåbärsefterrätt + dryck).
•  Plats i tält (max 2 i varje) som finns vid startområdet intill sjön. ​
•  Din märkta packning/ryggsäck åker med helikopter till målområdet.
•  Karta och informationsblad om området.

Anmälan görs senast två dagar innan: maria @ midsommarudden.se eller tel 070 3500555. För Dig som endast vill ha middag: 450 kr. Om du önskar flyga tillbaka med Arctic Air är priset 800 kr. Läs mer om loppet här:
https://arcticcirclerace.se/long/

Ett arrangemang av Magasin Silvervägen och Experience Arjeplog.

 

Bro vid Jurun efter ca 7 km vandring. Foto Maria Söderberg

Hjortonblommor. Foto Maria Söderberg

Stuga för rast i Jurun. Foto Maria Söderberg

 

 

A N N O N S