Hotell Silverhatten – femtio år av hotellrörelse med resturang och verksamhet. Foto Silver Resort

 

Den 27 februari 2020 är det 50 år sedan Silverhatten i Arjeplog öppnade.

Mycket har hänt sedan starten 1970. Föregångaren Silverkepsen slog igen den 7 februari och Silverhatten öppnade den 27 februari 1970. Silverkepsen låg i den gamla Arbetsstugan på Öberget. Byggnaden är sedan länge riven.
Hotellägarparet Gun-Mari och Harold Tallfäldt 

Pool, tennisbana och minigolf har fått ge plats för nya hotellkorridorer, större matsal, loungeytor, gym och relaxavdelning. Hotellet har under åren byggts ut i olika omgångar från 30 rum till 188, varav 30 rum totalrenoverades inför vintersäsongen 2019. Hotellets restaurang har fått ett ansiktslyft. På  jubileumsdagen, den 27 februari väntar middag och festligheter. 

Snart mer text & bilder!