Top of Arjeplog: Vandring till toppen av Nadok midsommarhelgen 2016 med musiker Stefan Långdahl. 

Med sjön Laisan i bakgrunden.

  • 30 juni 2016

 

Dan Andersson, Gunnar Wiklund och Elvis Presley. Musiken flödande från toppen av Nadokberget när Stefan Långdahl tog ton. Femton vandrare anslöt midsommardagens kväll för att lyssna och grilla vid elden.

Midnattssolen visade sig från sin allra bästa sida i Laisdalen. Laisvall Sportklubb och Magasin Silvervägen bjöd till en tur på Nadok, eller som Lantmäteriets karta skriver, Luvllie Narakke.
Gösta Carlsson och Karl-Lennart Lundmark stod för båtskjuts, men även Eigil Horsdal och Anne Grethe Nordgård, som pendlar mellan Bodö och Laisvall, hade med sig sin båt.
Nadokberget är starkt förknippad med Laisvalls gruvhistoria. Rakt under låg den tidigare gruvan. På toppen finns också många borrhål och här och var lämnade borrkärnor.
På andra sidan syns den snart igenvuxna platsen för Laisvallgruvan som upphörde för snart femton år sedan.
– Jag har spelat på många platser, men aldrig på en fjälltopp, sa Stefan Långdahl som vandrade upp med gitarr och notställ.
Vinden svepte bort mygg och knott på toppen, men också en del av ljudet av sången. Det ordnade sig dock när Stefan satte sig i lä. Han sjöng allt från Gunnar Wiklunds hit ”Vi ska gå hand i hand” till Leonard Cohens ”Halleluja” och flera Elvis-låtar.

Text & foto Maria Söderberg

 


 

A N N O N S